Η ΙΑΕΑ απαντά στον Νετανιάχου για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, απάντησε στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπανιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τεχεράνη διαθέτει μυστικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

propoli

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, κατά την ομιλία του από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, είχε προσκομίσει φωτογραφίες οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ παραβιάζει τη συμφωνία για τα πυρηνικά και πως διατηρεί σε μυστική τοποθεσία κοντά στη Τεχεράνη πυρηνικό οπλοστάσιο.

Η απάντηση της ΙΑΕΑ

«Η υπηρεσία αποστέλλει επιθεωρητές σε περιοχές και εγκαταστάσεις μόνον όταν χρειάζεται. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί όλες τις δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της και δεν λαμβάνει τοις μετρητοίς οποιαδήποτε πληροφορία», δήλωσε ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο.

«Για να διατηρήσει την αξιοπιστία της, η ανεξαρτησία της υπηρεσίας σε σχέση με την εφαρμογή των δραστηριοτήτων επαλήθευσης είναι ανυπέρβλητης σημασίας», δήλωσε.

«Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τρίτες πλευρές, υπόκεινται σε σχολαστική επανεξέταση και αντιμετωπίζονται από κοινού μαζί με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες», κατέληξε.

Loading