Ραβίνοι προσευχήθηκαν στο Τείχος των Δακρύων για νίκη επί του Ιράν

Περίπου 200 ραβίνοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, όπου αποτελεί ιερό μέρος για την εβραϊκή θρησκεία, προκειμένου να προσευχηθούν εναντίον του Ιράν.

propoli

Υπενθυμίζεται πως μόλις το προηγούμενο 24ωρο σημειώθηκε ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν επί συριακού εδάφους.

Μάλιστα, στους πολίτες του Ισραήλ που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να προσευχηθούν μοιράστηκαν και φυλλάδια εναντίον «του Ιρανού εχθρού».

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ένας από τους διοργανωτές της συγκεκριμένης μαζικής προσευχής, ο ραβίνος ο Άριε Στερν, δήλωσε πως «ήρθαμε εδώ για να προσευχηθούμε στον Θεό για τη νίκη επί του Ιράν».

Μια άλλη παρευρισκόμενη 32χρονη πιστή, ανέφερε και αυτή με την σειρά της πως «είναι μια ειδική προσευχή για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας και για τη νίκη μας στην κρίση με τους Ιρανούς».

Η 32χρονη αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκαινίων της νέας Αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως πρωτεύουσα. Η συγκεκριμένη του ενέργεια αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση.

Loading