Ριαμπκόφ: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν στοιχεία για την ρωσική ανάμειξη»

Οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν πραγματικά την αποδιδόμενη στην Ρωσία παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ κατά την διάρκεια ομιλίας του στην διεθνή διάσκεψη Raisina Dialogue που πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί.

propoli

«Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί στις ΗΠΑ εξακολουθούν να επιμένουν, ότι η Ρωσία έχει κάνει κάτι για να επηρεάσει τις εκλογές, με χάκερ κτλ. Αμέτρητες φορές απευθυνθήκαμε στην νυν αμερικανική κυβέρνηση, πολλές φορές στην κυβέρνηση Ομπάμα, προτείνοντας τους να συζητήσουμε το ζήτημα αυτό σε ρεαλιστική βάση, συνεργαζόμενοι υπηρεσιακά.. Η απάντηση ήταν “όχι” είτε δεν υπήρχε γενικά απάντηση» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι σε συνθήκες έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ η Μόσχα δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτού του είδους τις κατηγορίες που της αποδίδει η Ουάσιγκτον, μεταξύ των οποίων και αυτές που εμφανίζονται κατά την πορεία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν είδαμε κάτι που να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, που κατηγορούν την Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η έρευνα του Μιούλερ στερείται κάθε νοήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading