Ρουμανία & Βουλγαρία δεν δαπανούν για διακοπές

Στο ποσό των 377 ευρώ διαμορφώθηκε το 2017 η μέση δαπάνη των κατοίκων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διακοπές τους.

Την ίδια χρονιά, η μέση δαπάνη των Ρουμάνων και των Βούλγαρων διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά (στα 153 ευρώ ανά άτομο), σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

propoli

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου κατατάσσονται στην πρώτη θέση, με μέση δαπάνη 769 ευρώ και ακολουθούν οι κάτοικοι της Αυστρίας (641 ευρώ) και της Μάλτας (633). Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι κάτοικοι της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι μόνο σε οκτώ χώρες από το σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσοστό άνω του 50% των συνολικών τουριστικών δαπανών προορίζονταν σε εγχώριους προορισμούς.  Η Ρουμανία κατατάσσεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας (με ποσοστό 79% και ποσό 2,2 δισ. ευρώ τουριστικών δαπανών την εξεταζόμενη περίοδο) ακολουθεί η Ελλάδα (με 76%), η Γαλλία και η Πορτογαλία (έκαστη με 65%), η Βουλγαρία και η Ιταλία (έκαστη με 64%).

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading