Πηγή Photo: AP

Ρωσία για δηλώσεις της Ιουλίας Σκριπάλ: «Μπορεί να μίλησε υπό πίεση»

Με δυσπιστία αντιμετώπισε το Κρεμλίνο τις δηλώσεις της Ιουλίας Σκριπάλ στο πρακτορείο Reuters, η οποία έπεσε θύμα μαζί με τον πατέρα της επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, τον Μάρτιο την πόλη Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

propoli

Η Ιουλία Σκρίπαλ, η κόρη του διπλού Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ, στην πρώτη της δήλωση μετά την επίθεση, αφότου πήρε εξιτήριο, φέρεται να υπέγραψε ένα κείμενο στα ρωσικά και στα αγγλικά και να το έδωσε στο Reuters. Μάλιστα η ίδια μίλησε και στην κάμερα, χωρίς ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήσεις, και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε «μακροπρόθεσμα» να επιστρέψει σπίτι της.

Το Κρεμλίνο αμφισβητεί τις δηλώσεις

Ως απάντηση στις συγκεκριμένες δηλώσεις, η Μόσχα αρνήθηκε να δεχτεί τα όσα αναφέρθηκαν στις δηλώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει είναι πολύ πιθανό η Ιουλία να μίλησε υπό πίεση.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να το πιστεύουμε. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η Γιούλια Σκριπάλ, δεν γνωρίζουμε αν έκανε τις δηλώσεις αυτές με τη θέλησή της ή ευρισκόμενη υπό πίεση. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται, σε ποιες συνθήκες, ούτε αν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της, αλλά και σε ποιο μέτρο έχει την ευχέρεια να δρα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την υπόθεση Σκριπάλ «άνευ προηγουμένου διεθνή πρόκληση» που υφίσταται η Ρωσίας από την Βρετανία.

Το Κρεμλίνο ζητά αντί αυτού, συνάντηση ανάμεσα στην Ιουλία και Ρώσων αξιωματούχων προκειμένου να διασφαλιστεί το «ότι δεν κρατείται παρά τη θέλησή της και ότι δεν κάνει δηλώσεις υπό πίεση».

Loading