Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιούν στο εξής κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Την πρόθεση τόσο από την πλευρά της Κίνας όσο και από την πλευρά της Ρωσίας να πραγματοποιούν στο εξής συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

propoli

Ο Ρώσος αξιωματούχος συνοδευόμενος από τον Κινέζο ομόλογό του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Πρόκειται για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων με την ονομασία Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό, που είναι τα μεγαλύτερα σε κλίμακα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η σύγχρονη Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Από την πλευρά του, και ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η ανώτερη ηγεσία της Κίνας αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Ρωσία.

Loading