Ρωσία: 14 έτη κάθειρξη σε άνδρα που έκοψε τα δάχτυλα της συζύγου του

Σε ποινή κάθειρξης 14 ετών καταδικάστηκε νωρίτερα από την ρωσική Δικαιοσύνη ένας Ρώσος , ο οποίος έκοψε τα χέρια της συζύγου του με ένα τσεκούρι, σε μια υπόθεση που επανέφερε στο φως της δημοσιότητας την πραγματικότητα της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο του Σερπουκόφ, καταδίκασε τον Ντιμίτρι Γκρατσέφ, σε 14 χρόνια κάθειρξη μια ποινή που θα εκτίσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, από δικαστήριο του Σερπουκόφ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας.

Παράλληλα, ο θύτης θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ρουβλιών (26.000 ευρώ) για πρόκληση ηθικής βλάβης στο θύμα.

Πως έγινε το έγκλημα

Ο Γκρατσέφ, ο οποίος κατηγορούσε την σύζυγό του για απιστία, στις 11 Δεκεμβρίου του 2017 οδήγησε τη γυναίκα του Μαργκαρίτα Γκρατσέβα, την οποία κατηγορούσε ότι τον απατούσε, σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα, αφού είχε αφήσει τα δύο παιδιά τους σε έναν παιδικό σταθμό. Της έδεσε τα χέρια και μετά της έκοψε τα δάκτυλα, πριν αρχίσει να χτυπάει με το τσεκούρι τους πήχεις των χεριών της πάνω στη ρίζα ενός δένδρου.

Στη συνέχεια, ο Γκρατσέφ έβαλε στο θύμα του αιμοστατικούς επιδέσμους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χάσει πάρα πολύ αίμα. Τη μετέφερε στο νοσοκομείο και μαζί ένα κουτί παπουτσιών που περιείχε το κομμένο δεξί χέρι της.

Loading