Σερβία: Διαδηλωτές απέκλεισαν τον Βούτσιτς (vds)

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Σερβία, καθώς περίπου 2.000 διαδηλωτές απέκλεισαν το μεσημέρι το προεδρικό μέγαρο, στο Βελιγράδι, την ώρα που ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έδινε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη δημόσια τηλεόραση.

propoli

Ο Βούτσιτς καταδίκασε την εισβολή των διαδηλωτών στο κτήριο της τηλεόρασης και χαρακτήρισε «φασίστες και κλέφτες» τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν –όπως είπε– την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Ενημερωτικά… ραβασάκια στον Βουτσιτς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Βούτσιτς λάμβανε συνεχώς σημειώματα από συνεργάτες του, που τον ενημέρωναν για την κατάσταση που επικρατεί εκτός του προεδρικού μεγάρου. Κάθε φορά που ανακοίνωνε τι του μεταφέρουν οι συνεργάτες του, δήλωνε ότι δεν τους φοβάται και δεν θα υποχωρήσει.

Ένα από τα μηνύματα, όπως ισχυρίστηκε, προέρχονταν από τους Σέρβους του Κοσόβου οι οποίοι εξέφραζαν την ετοιμότητά τους να έρθουν στο Βελιγράδι να τον υπερασπιστούν.

Ένταση με αστυνομικούς

Μπροστά στο προεδρικό μέγαρο βρίσκονταν και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, ενώ κάποια στιγμή υπήρξε και ένταση με τους δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Μάλιστα, υπήρξε και πορεία προς το κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Βελιγραδίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσαγωγή και τη σύλληψη πολιτών στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών διαδηλώσεων.

Επίσης, κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα RTS, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του επικεφαλής, Ντράγκαν Μπουγιόσεβιτς.

Loading