Βίντεο του Ρώσου αστροναύτη Σεργκέι Προκόφιεφ μέσα από το Soyuz (vd)

Ο Ρώσος αστροναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ, με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μίλησε σχετικά με το ζήτημα της ρωγμής που είχε εντοπιστεί στο διαστημόπλοιο Souyz.

propoli

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου βρίσκεται, ο Ρώσος κοσμοναύτης καθησυχάζει του ακολούθους του, τονίζοντας ότι στο σημείο της διαρροής και λέει ότι στην μικρορωγμή τοποθετήθηκαν τρεις επιστρώσει με εποξική ρητίνη.

«Σας παρακαλώ μην ανησυχείτε , όλα βαίνουν καλώς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο διαμέρισμα του διαστημόπλοιου Souyz MC-09, όπου είχε καταγραφεί πτώση της πίεσης. Όπως βλέπετε, είμαστε εδώ ήρεμοι, χωρίς τις διαστημικές μας στολές. Κανείς δεν κλείνει την τρύπα με το δάχτυλο του» λέει ο Ποκόφιεφ στο βίντεο.

Καθησυχάζοντας τέλος τους συμπατριώτες του για την κατάσταση που επικρατεί στον Διαστημικό Σταθμό λέει: «Ζούμε όπως πάντα ειρηνικά και φιλικά, τα πειράματα γίνονται κανονικά. Οι συνάδελφοι μας ετοιμάζονται για έναν ακόμη περίπατο στο Διάστημα, όπου έχω τον ρόλο του συντονιστή. Με δύο λόγια η κοινή μας διεθνής αποστολή εργάζεται σε μια ειρηνική και φιλική ατμόσφαιρα».

Loading