Σε διεθνή διάσκεψη στη Σλοβενία οι υπουργοί γεωργίας της ΕΕ

Οι υπουργοί γεωργίας από τα κράτη- μέλη της ΕΕ και τις υποψήφιες χώρες θα συναντηθούν σήμερα στο Πτούι (Ptuj) σε διεθνή διάσκεψη που διοργανώνεται από την υπουργό Γεωργίας της Σλοβενίας, Αλεξάνδρα Πίβετς, πριν από την έναρξη της διεθνούς αγροτικής και γεωργικής έκθεσης AGRA, που θα ανοίξει αύριο στην Γκόρνια Ραντγκόνα (Gornja Radgona).

Στη διάσκεψη θα συζητηθεί η διάδοση των γνώσεων όσον αφορά τη Γεωργία, μέσω της συνεργασίας των γενεών, προς όφελος του τομέα και των κοινοτήτων.

propoli

Πριν από την εκδήλωση, η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι τα μέτρα αγροτικής πολιτικής πρέπει να συμπληρώνουν την τεχνολογική ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες, τις διαδικασίες και τις μεθόδους, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη διατήρηση των τροφίμων.

Οι υπουργοί θα μιλήσουν για τρόπους μείωσης των διαφορών στη λειτουργία των συστημάτων γεωργικής γνώσης και καινοτομίας της ΕΕ και της ανάπτυξής τους μετά το 2021.

Η υπουργός Γεωργίας της Σλοβενίας, Αλεξάντρα Πίβετς και ο Τούρκος ομόλογός της, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, πριν από τη διάσκεψη υπέγραψαν συμφωνία που καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαχείρισης Γεωργίας και Δασών Σλοβενίας-Τουρκίας.

Οι τομείς συνεργασίας που καθορίζονται είναι η γεωργία και η ύπαιθρος, η δασοκομία, η υγεία των ζώων και τα φυτοϋγειονομικά θέματα, ανέφερε το υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Τροφίμων.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading