Το φωτογραφικό υλικό είναι προσφορά του κ. Kωνσταντίνου Σακελλαρίδη.

Σε Μπορός και Γκέτεμποργκ ο μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Για τη σπουδαιότητα τέλεσης των μνημοσύνων, μίλησε ο μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας Κλεόπας, κατά την επίσκεψή του στις πόλεις Μπορός και Γκέτεμποργκ, από όπου ξεκίνησε την 8η ποιμαντορική περιοδεία του από την ενθρόνισή του, το διήμερο 26 και 27 Μαΐου.

propoli

Χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου το παρών έδωσε και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδος στο Γκέτεμποργκ Χρήστος Κακαζούκης. Στα παιδιά που συμπροσευχήθηκαν στην ευχαριστιακή σύναξη ο μητροπολίτης προσέφερε το παιδικό βιβλίο στην ελληνική και τη σουηδική «Η ιστορία ενός αγγέλου», και στους ενήλικες την προσφάτως εκδοθείσα στη σουηδική γλώσσα Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου, προσφορά των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τους ύμνους έψαλε ο κ. Ιωσήφ Κίρλαππος.

Στη συνέχεια, ο επίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους της Ομογένειας των πόλεων Μπορός και Γκέτεμποργκ, παρακάθησε σε γεύμα που προσέφερε προς τιμήν του ο κ. Κακαζούκης και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ, επ’ ευκαιρία της πανήγυρης της ομωνύμου ενορίας.

Την επομένη, Κυριακή της Πεντηκοστής, ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ι. Ναό. Στο τέλος της λατρευτικής σύναξης, ο ποιμενάρχης απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεβύτερου στον π. Χρήστο Λέτσιο, προσφέροντάς του έναν επιστήθιο σταυρό.

Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης, λαμβάνοντας αφορμή από την εορτή της Αγίας Τριάδος, μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας που θα πρέπει να κυριαρχούν στους κόλπους της Ομογένειας, εμπνεόμενοι οι πιστοί από το παράδειγμα της συνεργασίας στη δημιουργία του κόσμου από τον Τριαδικό Θεό, και τόνισε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, τη θετική διάθεση και αλληλοϋποστήριξη που θα πρέπει να βιώνουν τα μέλη μιας ενορίας, για να επιτελείται ουσιαστικό έργο και να υπάρξει όραμα και προοπτική στο μέλλον.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά της ενορίας, που διοργανώθηκε από τον εφημέριο π. Πέτρο και τους συνεργάτες της δημιουργικής ομάδας νέων της ενορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading