Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ναβάλνι για διαδήλωση χωρίς άδεια

Σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών καταδικάστηκε ο ηγέτης της ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο Ναβάλνι διοργάνωσε διαδήλωση ενώ δεν κατείχε την σχετική άδεια των αρχών.

propoli

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Τβερσκόι της Μόσχας, εκδίκασε νωρίτερα την υπόθεση που εκκρεμούσε εις βάρος του Ναβάλνι. Ο ίδιος κατηγορούνταν από την ρωσική Δικαιοσύνη, επειδή στις 5 Μαΐου, μόλις δύο μέρες πριν την ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν στον προεδρικό θώκο, διοργάνωσε στην Μόσχα συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς την έγκριση των αρχών, με κεντρικό σύνθημα ο Πούτιν «δεν είναι ο τσάρος μας». Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην δικογραφία, ο ίδιος φέρεται να γνώριζε πως δεν κατείχε την νόμιμη άδεια.

Τι δήλωσε η πλευρά Ναβάλνι

Από την πλευρά του, ο Ναβάλνι, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι γελοία, ενώ δήλωσε πως «Είδατε την ταυτότητα μου; Την είδατε: Είμαι πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν μπορεί να μου απαγορεύσει κανείς την διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων. Και μάλιστα δεν ήμουν εγώ, αλλά κάποιοι πολίτες που υπέβαλλαν αίτηση για την συγκέντρωση, στην οποία εγώ πήγα», Παράλληλα, σημείωσε ότι η εκδήλωση ήταν «απολύτως ειρηνική».

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου, χαρακτήρισε ως ψευδή τα όσα ισχυρίστηκε ο αστυνομικός που κατηγόρησε τον Ναβάλνι, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πελάτης της «μιλούσε ειρηνικά με τους δημοσιογράφους κοντά στο άγαλμα του Πούτσκιν, μέχρι την στιγμή που συνελήφθη».

Loading