«Τρολάρισμα» οι ισχυρισμοί της Σκότλαντ Γιάρντ για την υπόθεση Σκριπάλ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της στην ρωσική τηλεόραση, δήλωσε πως υπάρχει μια τρομερή αντίφαση στα αποδεικτικά στοιχεία που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι βρετανικές αρχές σε σχέση με τους δύο Ρώσους υπόπτους οι οποίοι φέρονται να δηλητηρίασαν τον Ρώσο διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Ιουλία.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, χθες, η Σκότλαντ Γιάρντ, εξέδωσε δύο φωτογραφίες στις οποίες όπως ισχυρίζεται διακρίνονται οι δύο ύποπτοι Ρώσοι, να αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο Γκάντγουικ του Λονδίνου οι οποίοι στις 2 Μαρτίου φέρονται να δηλητηρίασαν στην πόλη Σάλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, τον πρώην Ρώσο πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ. Μάλιστα, η βρετανική αστυνομία ισχυρίζεται πως οι δύο άνδρες είναι μέλη της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU.

Από την πλευρά της, η Ρωσίδα αξιωματούχος, μιλώντας στο κανάλι Russia 1, επέστησε την προσοχή σε δύο φωτογραφίες, με τους δύο ύποπτους Ρώσους, οι οποίες τραβήχτηκαν στις 2 Μαρτίου. Αναφερόμενη στην ασυμβατότητά τους είπε ότι τραβήχτηκαν «στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον ίδιο και αυτό διάδρομο, την ίδια ακριβώς ώρα, ακόμη και στο ίδιο δευτερόλεπτο» και προσέθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι είτε είναι ανακόλουθες, ως προς την ημερομηνία και την ακριβή ώρα, είτε συμβαίνει ότι οι συνεργάτες της GRU (υπηρεσία κατασκοπείας του στρατού – σ.σ) έμαθαν να περπατούν ταυτόχρονα».

Συνεχίζοντας μάλιστα να σχολιάζει την ανακολουθία αυτή στις φωτογραφίες, η Ζαχάροβα είπε ότι «αυτό είναι τρολάρισμα σε επίπεδο θεϊκό».

Loading