Σρι Λάνκα: 15 νεκροί από πυροβολισμούς

Άλλοι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους και έξι παιδιά στη Σρι – Λάνκα έπειτα από ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της νύκτας, στην ανατολική ακτή της χώρας.

propoli

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν δυνάμεις ασφαλείας στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Η ένοπλη σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ στρατιωτών και μαχητών του φερόμενου Ισλαμικού Κράτους και ξεκίνησε μετά από επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρουθού κοντά στην Μπατικαλόα, που αιματοκυλίστηκε την περασμένη Κυριακή.

Οι 15 σοροί ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί έπειτα από νέα επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, ενώ νωρίτερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι νεκροί είναι τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές σε επιδρομή που εξαπολύθηκε σε κρυψώνα της οργάνωσης.

«Στην ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι» τόνισε εκπρόσωπος του στρατού, ο οποίος πρόσθεσε ότι ένας άμαχος πολίτης πέθανε κατά την διάρκεια της επιχείρησης. Κατά την αστυνομία, στην κρυψώνα εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης συνελήφθησαν και άλλα επτά άτομα.

Loading