Στα Σκόπια σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί σήμερα ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ προκειμένου να έχει επαφές με κυβερνητικούς και πολιτικούς αξιωματούχους.

propoli

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, αναγγέλλοντας για τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο επίσκεψη του Πάλμερ στη γείτονα- ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις αναπληρωτής ΥΠΕΞ «θα επισκεφθεί τη ‘Μακεδονία’ στις 22 Οκτωβρίου για να υποστηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της χώρας».

Ο κ. Πάλμερ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα  ενόψει της επίσκεψής του, ο κ. Πάλμερ είχε διαμηνύσει ότι «πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία.

Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν στη χώρα τους».

Loading