Στην ανάκριση η γενική διευθύντρια του καναλιού Dozd για τις διαδηλώσεις

Η γενική διευθύντρια του καναλιού Dozd (“Βροχή”) Ναταλία Σιντέγεβα ανακοίνωσε στην σελίδα της στο Facebook ότι κατά την ανάκριση που της έγινε στην  Διεύθυνση ιδιαίτερα σοβαρών υποθέσεων της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, ρωτήθηκε για την κάλυψη των διαδηλώσεων της 27ης Ιουλίου  από το κανάλι καθώς και για τις πηγές χρηματοδότησης του.

«Η ανάκριση ολοκληρώθηκε. Τέθηκαν ερωτήματα για την κάλυψη των γεγονότων στην Μόσχα στις 27 Ιουλίου και για τις πηγές χρηματοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού» έγραψε η Σιντέγεβα.

propoli

Τη Δευτέρα η ίδια γνωστοποίησε ότι κλήθηκε για ανάκριση ως μάρτυρας, δημοσιεύοντας την πρόσκληση που έφερε την υπογραφή του ανακριτή Ρουστάμ Γκαμπντούλιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας ανακριτών που ασχολούνται με  υποθέσεις που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων  από τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή. Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων συνελήφθησαν περισσότερα από 1000 άτομα, Πολλοί από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της πρόκλησης μαζικών καταστροφών.

Την ημέρα των διαδηλώσεων  στο τηλεοπτικό κανάλι πήγε η αστυνομία. Ο διευθυντής σύνταξης Αλεξάντρ Περεπέλεφ κλήθηκε για ανάκριση. Εν συνεχεία ο ίδιος δήλωσε ότι ο ανακριτής τον ρωτούσε για την λειτουργία του καναλιού τις μέρες του Ιουλίου που γινόντουσαν οι διαδηλώσεις, αλλά δεν χαρακτήρισε ως ποινική την υπόθεση για την οποία ανακρίθηκε.

Το Αύγουστο το τηλεοπτικό κανάλι Dozd  για πρώτη φορά έδωσε στην δημοσιότητα τις εισπράξεις από συμβόλαια διαφήμισης με την ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τα έσοδα από τα διαφημιστικά πακέτα με την ΕΕ το Μάρτιο του 2019 έφθασαν το 1.055.000 ρουβλία (14.600 ευρώ), τον Ιούνιο το 1.037.000 (14.300 ευρώ).

Tην  περίοδο 2014-2018 τα έσοδα από ανάλογα συμβόλαια κυμαίνονταν  ετησίως από τα 2,9 εκατομμύρια ρούβλια (40.000 ευρώ)  έως τα 10,7 εκατομμύρια ρούβλια (148.000 ευρώ).
Το κανάλι Dozd άρχισε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2010. Το 2013 το κανάλι έγινε συνδρομητικό. Η Σιντέγεβα είναι γενική διευθύντρια του καναλιού  από την στιγμή της ιδρύσεως του.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading