Στη Γερμανία η σύλληψη δεύτερου υπόπτου για τη δολοφονία της Μαρίνοβα

Στη Γερμανία συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος για τη στυγνή και άγρια δολοφονία της βουλγάρας δημοσιογράφου, Βικτόρια Μαρίνοβα, ενώ χθες οι βουλγαρικές αρχές προχώρησαν στην κράτηση ενός Ρουμάνου υπηκόου ο οποίος όμως λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

propoli

Αυτή τη φορά, ο συλληφθέντας είναι Βούλγαρος και ονομάζεται Σεβερίν Κρασιμίροφ το DNA του οποίου βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε από τις αρχές στον τόπο του εγκλήματος. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μλάντεν Μαρίνοφ, αν και αξιωματούχοι επιμένουν ότι ο θάνατος της Μαρίνοβα δεν οφείλονταν στην δημοσιογραφική της ιδιότητα.

Θυμίζουμε ότι η 30χρονη δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρή το περασμένο Σάββατο στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας έπειτα από χτυπήματα που είχε δεχθεί στο κεφάλι, στραγγαλισμό και βιασμό.

Η τελευταία της εκπομπή, αφορούσε έρευνα δημοσιογραφικής ομάδας για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εκπομπής και της έρευνας το 30% με 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίστηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Η στυγερή δολοφονία της άνοιξε και πάλι τον κύκλο συζητήσεων σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εξάσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που αυξάνονται κυρίως για τις γυναίκες.

Loading