Στη τελική ευθεία οι προετοιμασίες της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου ExxonMobil, δήλωσε ότι βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο για τη προετοιμασία για τις πρώτες δύο διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 στην κυπριακή ΑOZ.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για τις περιοχές της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Κασπίας Τρίσταν Άσπρεϊ, δήλωσε ότι τα γεωτρύπανα της ExxonMobil, είναι πλέον έτοιμα να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο του φόρουμ, που διοργάνωσε στη νέα έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο Άσπρεϊ διευκρίνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει ακριβείς ημερομηνίες- και θα συνεχιστούν με την αλλαγή του χρόνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή, προσθέτοντας ότι είναι θέμα, η λύση του οποίου αφορά τις κυβερνήσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο», κατέληξε λέγοντας ο Άσπρεϊ.

Loading