Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: «Κάναμε πρόοδο στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα»

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αναφέρθηκε εκτενώς στην βελτίωση που έχει σημειωθεί στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, ύστερα από την εκατέρωθεν απόφαση για «πάγωμα» της επιβολής δασμών, η οποία είχε ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

propoli

Ο Μνούτσιν, απευθυνόμενος από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στους διεθνείς επενδυτές, εξήγησε ότι οι συνομιλίες καθώς και το προσωρινό πάγωμα των δασμών, αποτελεί μια νίκη για την αμερικανική πλευρά.

Δηλώσεις Μνούτσιν στο CNBC

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός, ανέφερε την πολύ σημαντική πρόοδο που έχουν σημειώσει οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, προειδοποιώντας ωστόσο την αντίπαλη πλευρά πως αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να επαναφέρει τους δασμούς.

«Πιστεύω ότι κάναμε πολύ ουσιαστική πρόοδο. Τώρα εξαρτάται και από τους δυο μας να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε.[…] Εάν τα πράγματα δεν διορθωθούν και δεν λάβουμε αυτό που θέλουμε, ο πρόεδρος μπορεί πάντα να επαναφέρει τους δασμούς».

Loading