Στις 12 Ιουνίου η συνάντηση Γιονγκ-Ουν & Τραμπ

Οριστικά στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η περιβόητη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

propoli

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ οι Βορειοκορεάτες «θέλουν να προχωρήσουν στην απυρηνικοποίηση τους».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο μετά την άφιξη του Κιμ Γιονγκ Τσολ, στενού συνεργάτη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ουάσιγκτον και την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο.

Τον συνεργάτη του Βορειοκορεάτη προέδρου υποδέχθηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, που τον συνόδευσε στο Οβάλ Γραφείο, όπου και συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος παρέδωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Γιονγκ – Ουν, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε «μια ωραία επιστολή».

Στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν διετέλεσε σωματοφύλακας του πρώην προέδρου της χώρας και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ και για τον λόγο αυτό στις ΗΠΑ βρίσκεται σε μια μαύρη λίστα που του απαγόρευε μέχρι πρότινος να επισκεφθεί την Αμερική, λόγω του ρόλου του.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να μπορέσει να το κάνει του χορηγήθηκε ειδική άδεια.

Loading