Ο Κινέζος πρόεδρος καλεί τους διεθνείς φορείς να αντιταχθούν στον προστατευτισμό

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε ομιλία του ενώπιον της συνόδου των χωρών της ομάδας BRICS που διεξάγονταν στη Νότια Αφρική, κάλεσε του διεθνείς οργανισμούς να παλέψουν ενάντια στον εμπορικό προστατευτισμό.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Σι, κάλεσε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, αναφέροντας ενδεικτικά τα Ηνωμένα Έθνη, την Ομάδα των 7 πιο ισχυρών βιομηχανικά χωρών (G7) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να παλέψουν ενάντια στην μονομέρεια και τον προστατευτισμό, με αφορμή την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα.

Παράλληλα, ζήτησε επίσης διάλογο για την επίλυση διαφορών στο παγκόσμιο εμπόριο, υπογραμμίζοντας τα σχόλια που έκανε χθες κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ζητώντας απόρριψη της μονομέρειας υπό το φως των δασμολογικών απειλών του Τραμπ.

Οι χώρες-μέλη της BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική.

Loading