Στους 25 ο αριθμός των θυμάτων από τον Έμπολα στο Κογκό

Στους 25 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή, εξαιτίας της έξαρσης στην οποία βρίσκεται ο ιός Έμπολα στην Λαοκρατική Δημοκρατία του Κογκό.

propoli

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έδωσε στο φως της δημοσιότητας ορισμένα στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν στην χώρα. Αυτή τη φορά γίνεται λόγος για 45 κρούσματα, εκ των οποίων μόνο τα 14 έχουν επιβεβαιωθεί. Στην προηγούμενη όμως αναφορά που είχε δοθεί στην δημοσιότητα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν μόλις 3.

Υπενθυμίζεται πως το ξέσπασμα του ιού Έμπολα, σημειώθηκε αρχικά σε μια αγροτική περιοχή στα βορειοδυτικά της χώρας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Μπαντάκα, μια πόλη περίπου 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Κονγκό και η οποία συνδέεται με πολλά δρομολόγια που γίνονται μέσω του ποταμού με την Κινσάσα.

Χθες μάλιστα, ο ΠΟΥ, είχε ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει σήμερα Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθεί το εάν κρίνεται ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».

Loading