Στους 49 οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία

Τραγικός φαίνεται πως είναι ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας NHK, οι νεκροί από τις πλημμύρες έχουν φτάσει ήδη τους 49.

propoli

Πέραν των ανθρώπων όμως που έχασαν την ζωή τους από τα πρωτοφανή αυτά καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα, ακόμα 48 άτομα αγνοούνται, ενώ ήδη περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους υπό τον φόβο των επιπτώσεων των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας από την πλευρά της χαρακτήρισε «ιστορικές» αυτές τις βροχές ενώ εξέδωσε προειδοποιήσεις στις οποίες προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχισθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και αύριο Κυριακή.

Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι μάλιστα τόσο ισχυρές που όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να απαντήσουν σε εκκλήσεις για βοήθεια.

Loading