Βρετανία: Η αστυνομία εντόπισε νόβιτσοκ στο σπίτι του ζεύγους που δηλητηριάστηκε

Νεότερη ανακοίνωση σε σχέση με την υπόθεση δηλητηρίασης ενός ζεύγους με νόβιτσοκ, στην πόλη Έισμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, εξέδωσε η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

propoli

«Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ένα μικρό μπουκάλι εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ερευνών στην κατοικία του Τσάρλι Ρόουλι στο Έιμσμπερι», υπογράμμισε με ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Οι επιστήμονες πλέον μας επιβεβαίωσαν ότι η ουσία που περιεχόταν στο μπουκάλι ήταν Νοβιτσόκ».

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Ιουνίου, ένα ζεύγος, η 44χρονη Ντον Στέρτζες και ο 45χρονος σύντροφός της Τσάρλι Ρόουλι, μολύνθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες από την νευροτοξική αυτή ουσία. Δυστυχώς η Στέρτζες δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε πριν από μερικές ημέρες, ενώ από την πλευρά του, ο σύντροφός της, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια τοξική ουσία από την οποία δηλητηριάστηκαν και ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Ιουλία στην διπλανή πόλη Σάλσμπουρι που απέχει μόλις 11 χμλ. Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό το Λονδίνο, είχε κατηγορήσει ευθέως τη Μόσχα για ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση, γεγονός που διέψευσε κατηγορηματικά η ρωσική πλευρά.

Loading