Στο 1 δισ. ευρώ οι δωρεές για την Παναγία των Παρισίων

Περισσότερο από 1 δισ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί από τις δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ το βράδυ της Δευτέρας.

propoli

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανήγγειλε το άνοιγμα ενός λογαριασμού και την έναρξη ενός πανεθνικού εράνου για την επισκευή του σπουδαίου γοτθικού ναού. Η ανταπόκριση από βιομηχανικούς κολοσσούς, μεγιστάνες και πλούσιες οικογένειες της Γαλλίας ήταν κάτι παραπάνω από ευρεία.

Ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεν, Ανρί Πινό, ιδιοκτήτης του ομίλου μόδας Total (που κατέχει και τον οίκο Gucci) δώρισε 100 εκατ. ευρώ. Το αφεντικό της LVMH, Μπερνάρ Αρνό (ο πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας) ακολούθησε με δωρεά 200 εκατ. ευρώ. Παρόμοιο ποσό παρείχε και ο όμιλος L’Oreal.

Στη λίστα των δωρητών περιλαμβάνονται, επίσης, η τράπεζα Credit Agricole (5 εκατ. ευρώ), ο Αμερικανός επενδυτής Henry Kravis (8,8 εκατ. ευρώ) και οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin και Olivier Bouygues (10 εκατ. ευρώ).

Την ίδια στιγμή, η Air France ανακοίνωσε την παροχή δωρεάν εισιτηρίων σε όσους έρθουν από οποιοδήποτε σημείο της Γης για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Εθνική συνδρομή» για την ανοικοδόμηση του ναού

Στο μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Τρίτης η ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της γαλλικής κυβέρνησης, αναφορικά με την «εθνική συνδρομή» για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων που προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος υπό την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού και του κέντρου εθνικών μνημείων δημιουργήθηκε καθώς η σελίδα του ιδρύματος για την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας κατέρρευσε από την τεράστια κίνηση δωρητών τις τελευταίες ώρες.

Το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει το ίδρυμα έως αυτή την ώρα από τις δωρεές από όλο τον κόσμο είναι 11,2 εκατ. ευρώ.

Loading