Η Τουρκία έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η Άγκυρα έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις σε ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ, προκειμένου να εμποδίσει το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης σύρραξης στην περιοχή.

propoli

Σημειώνεται πως η Τουρκία διαθέτει συνολικά δώδεκα παρατηρητήρια στην πολύπαθη αυτή συριακή επαρχία, η οποία αποτελεί μία από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα που έχει αναδόχους την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, και τη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Οι ενισχύσεις εστάλησαν την Κυριακή με μια «αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων» προς το τουρκικό παρατηρητήριο στη Ζισρ αλ-Σουγούρ.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε κυρίως άρματα μάχης αλλά και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενώ μάλιστα υπολογίζεται πως είναι οι μεγαλύτερες ενισχύσεις που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή του μήνα.

Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Loading