Συγκλονίζει η ιστορία του Τούρκου πατέρα που έχασε σύζυγο και παιδιά στον Έβρο

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του τραγικού πατέρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μαζί με την οικογένειά του, έχασε τη σύζυγό του και το ένα από τα τρία του παιδιά, όταν η βάρκα που τους  μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη, ενώ τα άλλα  δύο του παιδιά αγνοούνται.

propoli

«Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», δήλωσε ο πατέρας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί».

Μάλιστα, ο πατέρας ζήτησε σε σπαρακτικό τόνο από τις ελληνικές αρχές να μην διακόψουν τις έρευνες διάσωσης.

«Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Η ιστορία στο ποταμό Έβρο συγκλονίζει

«Όταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», περιέγραψε χαρακτηριστικά στον αέρα της τηλεόρασης.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του ήταν υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσαμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς», δήλωσε σε ερώτηση για τα αίτια τα οποία τους ανάγκασαν να πάρουν την απόφαση να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Loading