Συζήτηση Τραμπ-Σι για τον εμπορικό πόλεμο και τη Βόρεια Κορέα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, συζήτησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για τα ακανθώδες ζητήματα της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

propoli

Από την πλευρά του, ο Τραμπ, χαρακτήρισε ως «μακρά και πολύ καλή» την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του.

«Μόλις είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Μιλήσαμε για πολλά θέματα, δίνοντας βάση στο εμπόριο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τραμπ, υπενθυμίζοντας ότι προγραμματίζεται και μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της G20, που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου. «Είχαμε επίσης μια καλή συζήτηση για τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, επιβάλλοντας εκατέρωθεν δασμούς και προκαλώντας ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Η αμερικανική κυβέρνηση εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον του Πεκίνου που κατηγορήθηκε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στις αρχές Οκτωβρίου ότι «κλέβει» ευαίσθητες τεχνολογίες, ότι καταπατά τις πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες, ακόμη και ότι αναμιγνύεται στις αμερικανικές εκλογές εναντίον του Τραμπ.

Loading