Συλλήψεις εργαζομένων ξενοδοχείου για ομαδικό βιασμό τουρίστριας

Πέντε Ιταλοί συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι νάρκωσαν και προέβησαν σε ομαδικό βιασμό μιας Βρετανίδας τουρίστριας στο Σορέντο νότια της Νάπολης, πριν δύο χρόνια.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις της αστυνομίας, η οποία διερευνούσε την υπόθεση, αναζητώντας τους δράστες, όλο αυτό το διάστημα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για πρώην ή νυν εργαζόμενους και μπάρμαν σε ένα ξενοδοχείο του Σορέντο, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς τουρίστες. Η πόλη όπου βρίσκεται το εν λόγω ξενοδοχείο έχει θέα στον κόλπο της Νάπολης και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για εκδρομές.

Πιο αναλυτικά, στη γυναίκα, που είναι περίπου 50 ετών, δόθηκε βενζοδιαζεπίνη- γνωστό «ναρκωτικό βιασμού»- σε ποτό που της έδωσαν δύο μπάρμαν το τελευταίο βράδυ των διακοπών της, τον Οκτώβριο του 2016. Στη συνέχεια φέρονται να την πήγαν σε κοντινή πισίνα και να τη βίασαν. Μετά την έδωσαν σε μια ομάδα άλλων 10 ανδρών, που την βίασαν και εκείνοι, σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Τι δήλωσε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της

«Όταν η πρώτη επίθεση τελείωσε, έδωσαν τη γυναίκα σε έναν άλλο εργαζόμενο του ξενοδοχείου, που την πήγε σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν μέλη του προσωπικού- όπου την περίμενε ένας άγνωστος αριθμός ανδρών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ήταν γύρω στους 10, πολλοί εκ των οποίων ήταν γυμνοί, και την υπέβαλαν σε σεξουαλική βία με τη σειρά».

Επίσης, τη φωτογράφησαν με τα κινητά τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πριν την πάνε πίσω στο δωμάτιό της.

Η Βρετανίδα προέβη σε επίσημη καταγγελία όταν επέστρεψε στο Κεντ. Εκεί υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ότι το σώμα της ήταν καλυμμένο με μελανιές και ελήφθησαν δείγματα DNA. Η βρετανική αστυνομία ενημέρωσε την ιταλική και άρχισε έρευνα.

Τα δείγματα DNA αντιστοιχούν στους πέντε άνδρες που συνελήφθησαν, ενώ οι δύο μπάρμαν αναγνωρίστηκαν σε φωτογραφία που είχε τραβήξει μαζί τους η γυναίκα πριν της δώσουν το ποτό. Επίσης, η ίδια βοήθησε στην ταυτοποίηση ενός από τους άλλους δράστες αναγνωρίζοντάς τον από ένα τατουάζ στο λαιμό , ενώ η αστυνομία ανακάλυψε πως οι φερόμενοι βιαστές είχαν μια ομάδα chat στα social media, ονόματι Bad Habits, όπου συζητούσαν την επίθεση.

Loading