Συμφωνία για σιδηροδρομική σύνδεση Βερολίνου-Αγίας Πετρούπολης

Οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας και της Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο αναμένεται να συνδέει την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, με την Αγία Πετρούπολη.

propoli

Η συγκεκριμένη είδηση, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας. Η αμαξοστοιχία που αναμένεται να κάνει το δρομολόγιο, σύμφωνα με τα σχέδια θα ξεκινάει από τη Γερμανία και μέσω της ρωσικής πόλης του Καλίνινγκραντ, που αποτελεί ρωσικό θύλακα, θα καταλήγει στην Αγία Πετρούπολη.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι επιβεβαίωσαν επίσης από την πλευρά τους την είδηση. Ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του σιδηροδρόμου, αλλά αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντας ώθησης του ρωσο-γερμανικού τουρισμού.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η τεχνική ανάπτυξη του έργου. Το θέμα είναι, για παράδειγμα, ότι ορισμένοι σταθμοί στη διαδρομή μπορούν να δεχθούν τρένα με 50 αυτοκίνητα, και μερικά δεν μπορούν. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα χρονικά πλαίσια της ολοκλήρωσης του έργου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Loading