Συμφωνία για συνέχεια του διαλόγου Ρώμης-Βρυξελλών

Σε συμφωνία για συνέχεια του διαλόγου ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους στην Ρώμη, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

propoli

«Τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού μας δεν αλλάζουν, αλλά θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και στην Ιταλία, αποδεικνύουν την ορθότητα των παρεμβάσεών μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τζοβάνι Τρία.

Καμία αμφιβολία του Σεντένο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

«Είναι προς το συμφέρον όλων, ο διάλογος να φέρει αποτελέσματα. Κάποιες αμφιβολίες των αγορών πλανιόνται πάνω από την οικονομική στρατηγική της Ιταλίας. Η απάντηση που η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να στείλει στις Βρυξέλλες μέχρι την Τρίτη, είναι η ευκαιρία για να απομακρυνθούν οι αμφιβολίες αυτές», τόνισε ο Σεντένο. Και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία σε ότι αφορά την παραμονής της Ιταλίας εντός του ευρώ.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός ξεκαθάρισε ότι «θα τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ιταλική δημόσια οικονομία να μην απομακρυνθεί από τις προβλέψεις και τα ποσοστά που επεξεργάσθηκε η κυβέρνηση.(…) Παράλληλα, θα λάβουμε υπόψη μας και την εξέλιξη της συνολικής οικονομικής κατάστασης».

Loading