Συνάντηση Βούτσιτς με τον Πατριάρχη των Σέρβων για το Κόσοβο

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο, ενημέρωσε τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο, για την πλατφόρμα διαλόγου των Αλβανών, που υπερψήφισε, την περασμένη Πέμπτη, η βουλή του Κοσόβου.

propoli

«Εξετάσαμε, σημείο προς σημείο, το σχέδιο της Πρίστινα και εξηγήσαμε στον Πατριάρχη τους κινδύνους που εμπεριέχει για την Σερβία η «πλατφόρμα» των Αλβανών.[…] Εμείς, πάντοτε θα ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας και θα ενημερώνουμε τον Πατριάρχη για κάθε κίνηση μας, στο μέλλον» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Σέρβος εξερχόμενος από τη συνάντηση.

Ο Σέρβος πρόεδρος συνοδεύονταν επίσης και από την πρωθυπουργό Άνα Μπράμπιτς και από τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, επανέλαβε ότι, οι στόχοι που θέτουν οι Αλβανοί του Κοσόβου με την πλατφόρμα διαλόγου, αποτελούν «προσβολή για την κοινή λογική». Τόνισε ότι η Σερβία επιθυμεί τον διάλογο αλλά ποτέ δεν θα δεχθεί τους όρους που θέτει η Πρίστινα.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ικανοποιημένος που υπάρχει συνεργασία Κράτους- Εκκλησίας. «Είναι επιθυμητό να γίνονται συχνότερα τέτοιες συναντήσεις, για να αντιμετωπίζονται από κοινού ανάλογες καταστάσεις και να αναζητείται η καλύτερη λύση» επισήμανε ο Πατριάρχης των Σέρβων.

Loading