Συνάντηση Κιμ Γιονγκ – Ουν και Μπασάρ αλ Άσαντ

Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της Συνόδου Κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ – Ουν στη Σιγκαπούρη, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί μία ακόμη μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, ο πρόεδρος της Β. Κορέας θα υποδεχτεί τον ομόλογό του στη Συρία, Μπασάρ αλ Άσαντ.

propoli

Το σχετικό τηλεγράφημα δεν ανέφερε ωστόσο, πότε θα γίνει η επίσκεψη του Σύριου προέδρου στην Κορέα ωστόσο είναι γνωστό πως οι δύο χώρες διατηρούν εδώ και χρόνια άριστες σχέσεις με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον να κατηγορήσει την Πίονγιανγκ ότι βοηθά το συριακό καθεστώς με οπλικά συστήματα.

“Σοφή η ηγεσία του Κιμ Γιονγκ – Ουν”

Μάλιστα το δημοσίευμα μεταφέρει και δήλωση του Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίο τονίζει ότι θα ταξιδέψει στην Πιονγιανγκ. «Ο κόσμος καλωσορίζει τα αξιοσημείωτα γεγονότα στην κορεατική χερσόνησο, που επιτεύχθηκαν πρόσφατα από το εξαιρετικό πολιτικό διαμέτρημα και τη σοφή ηγεσία του Κιμ Γιονγκ – Ουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Συρίας και κατέληξε: «Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει την τελική νίκη και θα καταφέρει την επανένωση της Κορέας χωρίς αποτυχία».

Loading