Συρία: 167 νεκροί σε 48 ώρες

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και τζιχαντιστές συνέχιζαν να μαίνονται χθες Σάββατο σε μια «ζώνη αποκλιμάκωσης», όπου υποτίθεται θα εφαρμοζόταν κατάπαυση του πυρός, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 167 σε αμφότερες τις πλευρές μέσα σε 48 ώρες, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

propoli

Χθες Σάββατο, τζιχαντιστές και αντάρτες εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Χάμα (κεντρική Συρία), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντικαθεστωτικοί εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες, ενώ βομβιστής-καμικάζι ανατίναξε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στοχοθετώντας κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Η αντεπίθεση ακολούθησε την προέλαση των δυνάμεων της Δαμασκού και τις σφοδρές μάχες στη Χάμα, σε περιοχές που συμπεριλαμβάνονταν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία εγκαθιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τουλάχιστον 37 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί και 28 τζιχαντιστές και αντάρτες σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες που έγιναν χθες, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading