Συριακό Παρατηρητήριο: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 7.000 ομήρους

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 7.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε διάστημα εντός δύο μηνών, στην ανατολική Συρία.

propoli

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι εκτελεσθέντες, συγκαταλέγονται στους περίπου 1.350 άμαχους ή μαχητές, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι στην ανατολική Συρία,  κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα μικρό κομμάτι γης ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό γύρω από την πόλη Χατζίν, όπου εισήλθαν αυτόν τον μήνα οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), μάχονται κατά του ΙΚ στην περιοχή για πολλούς μήνες με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 5.000 μαχητές του ISIS παραμένουν στον θύλακα, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι που δείχνουν έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων.

Loading