Κατά μιας πρότασης βασισμένης στο σχέδιο Τσέκερς θα ταχθεί ο Κόρμπιν

Αποσπάσματα της ομιλίας του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν που ήρθαν στο φως, αποκαλύπτουν ότι ο Κόρμπιν θα ανακοινώσει ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που στηρίζεται στο σχέδιο Τσέκερς.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναμένεται να μιλήσει στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Απόσπασμα της ομιλίας του που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι οι Εργατικοί θα καταψηφίσουν τόσο μιας πρότασης που βασίζεται στο σχέδιο του Τσέκερς, του πλάνου που έχει συντάξει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όσο και την πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

«Υπό την σημερινή του μορφή, το Εργατικό Κόμμα θα καταψηφίσει το σχέδιο του Τσέκερς ή οτιδήποτε απομείνει από αυτό και είναι αντίθετο με την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», αναμένεται να δηλώσει ο Κόρμπιν.

Ενώ απευθυνόμενος προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι θα πει: «Εάν φέρετε συμφωνία που περιλαμβάνει τελωνειακή ένωση και μη σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, εάν προστατεύσετε τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων και τους περιβαλλοντικούς κανόνες, τότε θα υποστηρίξουμε αυτήν την συνετή συμφωνία».

Loading