Ταϊλάνδη: Οκτώ παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί

Ακόμη τέσσερα παιδιά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σήμερα μέχρι τις 15.05 ( ώρα Ελλάδας), τα σωστικά συνεργεία της Ταϊλάνδης, από το σπηλαίο όπου είχαν παγιδευτεί εδώ και αρκετές ημέρες.

propoli

Αρχικά, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι περίπου στις 12.30 είδε από το σπηλαίο να βγαίνει ένα ακόμη παιδί, πληροφορία που επιβεβαίωσε μετά από λίγο και το CNN.

Δύο ώρες αργότερα, στις 14.20 δηλαδη, άνθρωπος από την ομάδα διάσωσης που επιμελείται της επιχείρησης δήλωσε στο Guardian ότι τα παιδιά που έχουν απεγκλωβιστεί είναι ένα έξι, ενώ στις 14.35 το Reuters μετάφερε ότι από το σπήλαιο βγήκε και το 7ο παιδί, ενώ το CNN στις 15.04 πρόσθεσε ένα ακόμη, φτάνοντας πλέον τα οκτώ παιδιά.

Τέσσερα παιδιά και ο προπονητής θα περιμένουν άλλη μια μέρα

Σύμφωνα με την Bagkok Post, για τους δύτες χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες για κάθε παιδί που συνόδευσαν αρχικά στη βάση του κέντρου διάσωσης και στη συνέχεια στην έξοδο που βρίσκεται περίπου σε απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Από το ίδιο μέσο προκύπτει πως τέσσερα αγόρια συνολικά θα εξέλθουν σήμερα του σπηλαίου, γεγονός που αν συμβεί τελικά, πέντε άτομα θα πρέπει να περιμένουν άλλη μία μέρα κάτω από το έδαφος προκειμένου να βγουν από το σπήλαιο. Τελευταίος θα μείνει ο προπονητής.

Loading