Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Κίνα για τις ΗΠΑ

Την προσοχή όσων ταξιδεύουν από την Κίνα με προορισμό τις ΗΠΑ ζήτησε σήμερα η πρώτη από τους πολίτες της με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

propoli

Συγκεκριμένα η πρεσβεία προειδοποίησε του Κινέζους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα υψηλών λογαριασμών για ιατρικές υπηρεσίες, απειλών ενόπλων επιθέσεων σε δημόσιους χώρους, τις ληστείες, τις έρευνες και τις κατασχέσεις από τελωνειακούς υπαλλήλους, τις τηλεπικοινωνιακές απάτες και τις φυσικές καταστροφές.

«Η δημόσια ασφάλεια στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Είναι συχνές οι περιπτώσεις πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών» ανέφερε στην οδηγία της η πρεσβεία με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

«Οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι επαγρύπνηση σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και ύποπτα άτομα και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από την πρόσθετη προειδοποίηση για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, η ανακοίνωση θυμίζει έντονα μια παρόμοια που αναρτήθηκε στον ίδιο ιστότοπο, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε ερώτηση προς εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών για το εάν ο χρόνος της ανακοίνωσης έχει πολιτικό κίνητρο, αυτός τόνισε ότι «το καλοκαίρι είναι η υψηλή περίοδος για τους Κινέζους που επισκέπτονται τις ΗΠΑ» ενώ υπογράμμισε ότι οι κινεζικές πρεσβείες έχουν υποχρέωση να προειδοποιούν τους πολίτες για πιθανούς κινδύνους στο εξωτερικό.

Loading