φωτ. αρχείου

Ταϊλάνδη: Αγωνία δίχως τέλος για τους εγκλωβισμένους

Ολοκληρώθηκε για σήμερα η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, που έχει συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

propoli

Χάρις τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών στο φως του ήλιου βγήκαν συνολικά 8 άτομα. Μέσα στη σπηλιά απομένουν άλλα 4 παιδιά και ο 25χρονος προπονητής τους.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γνωστοποιηθεί ούτε καν στους γονείς η ταυτότητα των παιδιών, που διασώθηκαν.

Ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Narongsak Osottanakorn δήλωσε για την έκβαση της σημερινής επιχείρησης, ότι «και τα τέσσερα αγόρια έχουν φτάσει στο νοσοκομείο, όλα είναι ασφαλή».

Υπενθυμίζεται ότι η επικίνδυνη διάσωση από το σπήλαιο Tham Luang στη βόρεια επαρχία Chiang Rai εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή και τέσσερα αγόρια τέθηκαν εκείνη την ημέρα.
«Όλα τα αγόρια ήταν σε καλή κατάσταση», είπε ο Narongsak.

Σε 20 ώρες θα ξεκινήσει και πάλι η επιχείρηση διάσωσης

Ερωτηθείς αν τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας και ο προπονητής τους θα έρθουν ταυτόχρονα στην επόμενη προσπάθεια διάσωσης, είπε:

«Εξαρτάται από το σχέδιο … Έχουμε θέσει το σχέδιο για τέσσερα άτομα έτσι εάν θέλουν να πάρουν πέντε (ταυτόχρονα), τότε πρέπει να αλλάξουν το σχέδιο».

Πρόσθεσε πως οι διασώστες θα ξεκινήσουν ξανά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των πέντε ακόμη ανθρώπων εντός των επόμενων 20 ωρών.

Διαβεβαίωσε ότι η υγεία των πέντε ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο είναι ακόμη καλή.

Πηγή: reuters

Loading