Cnn.com

Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση

Παγκόσμια συγκίνηση, καθώς τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τις ειδικές δυνάμεις (SEALS) του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

propoli

Η είδηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους χαιρετίστηκε από όλους τους ηγέτες του κόσμου που ανάσανε με ανακούφιση.

Πρώτη πολιτικός από την ελληνική σκηνή που χαιρέτησε την επιτυχή επιχείρηση είναι η Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε στο Twitter πως «η ευχάριστη είδηση της ημέρας έρχεται από την Ταϊλάνδη. Τα παιδιά σώθηκαν. Γρήγορα να βρεθούν στη ζεστή αγκαλιά των γονιών τους».

Το χρονικό

Μετά το 9ο και το 10ο παιδί, που βγήκαν από το σπήλαιο, το Reuters μετέδωσε ότι το ενδέκατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το CNN και το Reuters, διευκρινίζοντας πως τα δύο παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασθενοφόρα που βρίσκονται στην είσοδο των σπηλαίων.

Έτσι, ο αριθμός των παιδιών που απεγκλωβίστηκαν σπήλαιο έφθασε στα 11 ενώ στο σπήλαιο παρέμεναν ακόμη ένα παιδί και ο προπονητής τους που εκτιμήθηκε, ότι και οι δύο τελευταίοι εγκλωβισμένοι δεν θα αργήσουν να βγουν. Όπερ και συνέβη…

Τα συνεργεία συνέχισαν από τις 4 τα ξημερώματα την επιχείρηση διάσωσης για τρίτη ημέρα -και επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν επικείμενο κύμα κακοκαιρίας με βροχές.

Συνολικά οκτώ ασθενοφόρα βρισκόταν σε αναμονή -ένα για κάθε εγκλωβισμένο (παιδιά, προπονητή, δύτες και έναν γιατρό που μπήκε μαζί με τους τελευταίους).

Loading