Ταϊλάνδη: Ξεκινά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών από το σπήλαιο

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις προσπάθειες που γίνονται για την απελευθέρωση δώδεκα παιδιών και του προπονητής του, από σπήλαιο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί στην Ταϊλάνδη.

propoli

Και αυτό γιατί από τις αρχές αποφασίστηκε η διαδικασία να ξεκινήσει νωρίτερα, παρά το θανατηφόρο περιστατικό του δύτη που πνίγηκε σήμερα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Η προσπάθεια απεγκλωβισμού ήταν θέμα ωρών να ξεκινήσει και συγκεκριμένα μέχρι το Σάββατο, ωστόσο το καιρικό δελτίο επισπεύδει τις διαδικασίες. Επίσης οριστικοποιήθηκε ότι ο μόνος τρόπος σωτηρίας των παιδιών είναι μέσω των σηράγγων.

Το σχέδιο δε προβλέπει ότι η προσπάθεια θα γίνεται ανά δύο παιδιά, στα οποία οι δύτες θα φορούν την στολή και εν’ συνεχεία θα τα οδηγούν προς την έξοδο. Όταν θα ολοκληρώνεται η διάσωση ενός ζευγαριού, θα ξεκινά η επιχείρηση για την επόμενη δυάδα, μένοντας τελευταίος ο προπονητής.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες, καθώς κάθε διαδρομή διάσωσης από τις επτά που πρέπει να γίνουν θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δέκα ώρες.

Loading