Τα Μουσικά Φεστιβάλ προσφέρουν εμπειρίες ευεξίας

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν σε Μουσικά Φεστιβάλ κάθε χρόνο.

Κάποτε ήταν διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα Φεστιβάλ ενθάρρυναν την έντονη κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών, παρέχοντας παράλληλα κακές υπηρεσίες και αμφίβολης ποιότητας τρόφιμα.

propoli

Αλλά τώρα οι διοργανωτές επικεντρώνονται περισσότερο στην υγεία και την ευημερία των θεατών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

“Η μουσική είναι τέλεια, είναι εκπαιδευτική και θεραπευτική” ανέφερε η Marta Pibernat, από την Καταλονία της Ισπανίας.

“Αλλά καταλήγουμε να πίνουμε περισσότερο από ό, τι πρέπει”, παραδέχεται η φίλη της Patricia Torne, η οποία είναι επίσης από την Καταλονία, αλλά ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο γυναίκες μίλησαν στο BBC από το χωριό Wiltshire, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου συμμετείχαν σε συνεδρία γιόγκα 90 λεπτών.

Το μάθημα προσφέρεται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Παγκόσμιας Μουσικής Womad, με καλλιτέχνες όπως ο σταρ της reggae, Ziggy Marley και ο τραγουδιστής από το Μάλι, Salif Keita.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Φεστιβάλ διοργανώνονται εργαστήρια, ομιλίες, θεραπείες σώματος και προσώπου και προσφέρονται εξωτικά πιάτα.

Μασάζ, ρέικι, ρεφλεξολογία και θεραπεία αναστροφής εντάσσονται στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ δύο σαμάνοι προσφέρουν στους συμμετέχοντες αφαίρεση των “προγονικών τραυμάτων από το δονητικό πεδίο του DNA τους”.

Τα οφέλη για την υγεία από την ακρόαση ζωντανής μουσικής επιβεβαιώνονται από μελέτες.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading