Πηγή: EPA από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία Αρχείου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι-Τραμπ για την υπόθεση Σκριπάλ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η Τερέζα Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο τα ονόματα των δύο Ρώσων που η Σκότλαντ Γιάρντ θεωρεί ότι ευθύνονται για την δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του Ιουλίας.

propoli

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, το πρωί της Τετάρτης, με λόγο της ενώπιον των Βρετανών βουλευτών στο Γουέστμινστερ ανέφερε ότι οι βρετανικές αρχές εντόπισαν δύο άτομα που ανήκουν στην ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU.

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού είπε στους δημοσιογράφους ότι η Τερέζα Μέι μίλησε με τον Τραμπ το βράδυ της Τρίτης για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διαλύσουν αυτό το δίκτυο στρατιωτικών πληροφοριών, τη GRU.

«Οι ενέργειες της GRU συνιστούν απειλή για όλους τους συμμάχους μας και μοιραζόμαστε μαζί τους τις πληροφορίες που έχουμε. Θα εντείνουμε τώρα τις συλλογικές προσπάθειές μας για να διακόψουμε τη λειτουργία και να αποξηλώσουμε αυτό το δίκτυο», τόνισε.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο Γούντι Τζόνσον δήλωσε ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα με τη Βρετανία και θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτή την «επιθετική ενέργεια» στο βρετανικό έδαφος.

«Οι ΗΠΑ και η Βρετανία στέκουν ακράδαντα ενωμένες θεωρώντας υπεύθυνη τη Ρωσία για την επιθετική ενέργεια σε βρετανικό έδαφος», έγραψε ο Αμερικανός διπλωμάτης στο Twitter.

Loading