Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

Την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετά λεπτά της ώρας είχαν σήμερα οι πρόεδροι της Τουρκίας και των ΗΠΑ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

propoli

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση της Συρίας και στάθηκαν ιδιαίτερα στην εφαρμογή του οδικού χάρτη στη συριακή πόλη Μπάνμπιτζ, γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στη διευθέτηση της συριακής διένεξης, όπως τουλάχιστον ανέφερε στην ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας τον Ιούνιο, οι δυνάμεις της Κουρδικής Πολιτοφυλακής (YPG) θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την πόλη. Στη συνέχεια οι τουρκικές και αμερικανικές δυνάμεις θα εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε τη σημασία των συνομιλιών που θα έχει ο Τραμπ στο Ελσίνκι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν για τις οποίες ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία που αφορά τις διμερείς σχέσεις.

Loading