Την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία επανεξετάζουν οι ΗΠΑ

Όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εκδώσουν τον αυτοεξόριστο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

propoli

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις κινήσεις αξιωματούχων της αμερικανικής προεδρίας προς τις αρμόδιες αρχές ώστε να εξεταστούν οι νομικές οδοί για την έκδοση του Τούρκου κληρικού.

Κάτι τέτοιο, πηγές αναφέρουν ότι γίνεται σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να μειώσει τις πιέσεις στη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Μάλιστα η προσπάθεια αυτή, περιλαμβάνει οδηγίες προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση του Γκιουλέν και κατ’ επέκταση να εκδοθεί στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, ο Λευκός Οίκος έχει αρχίσει να ζητά πληροφορίες και λεπτομέρειες για το καθεστώς παραμονής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Πενσιλβάνια.

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος κατηγορείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υποκινητής του πραξικοπήματος εναντίον του στις 15 Ιουλίου του 2016.

Loading