«Την παροχή αιτήσεων ασύλου εκτός ΕΕ» πρότεινε ως λύση ο Αυστριακός ΥΠΕΣ

Την δικιά του θέση έναντι του ζητήματος της παράνομης διακίνησης προσφύγων εξέθεσε σε συνέντευξή του ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, προτείνοντας οι δηλώσεις αιτήματος ασύλου να γίνονται εκτός της επικράτειας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

propoli

Ο Κικλ, μέλος του ακροδεξιού κόμματος FPO, που συμμετέχει στο κυβερνητικό συνασπισμό του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1, πως μια λύση προκειμένου να μπει ένα τέλος στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των διακινητών προσφύγων, θα ήταν οι αιτήσεις αυτές να κατατίθενται εκτός Ευρώπης, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνητρο άφιξης στις χώρες-μέλη.

«Για τον λόγο αυτό η λογική απάντηση είναι ότι οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου θα πρέπει να μπορούν να υποβάλλονται μόνο εκτός ΕΕ», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός μόλις λίγα 24ωρα πριν την σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Ίνσμπρουκ.

Παράλληλα, ο Κικλ, επεσήμανε ότι οι αιτήσεις ασύλου δεν θα πρέπει να υποβάλλονται ούτε καν στα κέντρα μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περιοχές εκτός της επικράτειάς της όπως η Βόρεια Αφρική.

Ως απάντηση, πρότεινε οι πρόσφυγες να καταθέτουν την σχετική αίτηση, στις περιοχές ή δίπλα από αυτές, όπου διαμένουν και πραγματοποιούνται οι συγκρούσεις, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το πως θα μπορούσε αυτό να γίνει εφικτό.

«Υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορούμε να σκεφτούμε», περιορίστηκε να πει ο Κικλ, έπειτα από σχετική ερώτηση.

Loading