Τι απαντά ο Καναδάς για την έκδοση της CEO της Huawei

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαν, σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg TV, ξεκαθάρισε ότι ο Καναδάς δεν ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην επιμείνουν στην έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου.

propoli

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνησή της υπέβαλε τέτοιο αίτημα, η Φρίλαντ απάντησε: «Όχι. Αλλά ο Καναδάς έχει μιλήσει με τις ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή. Επαφίεται στις ΗΠΑ αν θα επιδιώξουν την έκδοση κάποιου προσώπου από τον Καναδά».

Νωρίτερα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού κολοσσού Huawei, η οποία συνελήφθη τον Δεκέμβριο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον. Η Μενγκ Ουάνγκζου κατηγορείται ότι απέκρυψε τους δεσμούς της Huawei με μια άλλη εταιρεία, η οποία επιχείρησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έκδοση της Μενγκ Ουάνγκζου», ανέφερε ο Μαρκ Ραϊμόντι, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Εκτιμούμε βαθύτατα τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Καναδά στις αμοιβαίες προσπάθειές μας να εφαρμόσουμε το κράτος δικαίου», πρόσθεσε.

Loading