Φουντώνει η κόντρα Κομισιόν-Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019, ζητώντας από την χώρα να εκπονήσει ένα νέο οικονομικό σχέδιο, καθώς το παρόν δεν συμφωνεί με τη δημοσιονομική σύσταση που απηύθυνε στην Ιταλία το Συμβούλιο της ΕΕ, στις 13 Ιουλίου 2018.

propoli

Η Κομισιόν έδωσε διορία στην Ιταλία τριών εβδομάδων προκειμένου να εκπονήσει έναν νέο προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο, τόνισε ότι η Ιταλία δεν έχει απαντήσει σε τρία σοβαρά ζητήματα: Στο ύψος του διαρθρωτικού ελλείμματος, στη σημασία του χρέους και την προοπτική της ανάπτυξης.

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση της Ρώμης. Ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος σχολίασε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook την απόρριψη του ιταλικού δημόσιου προϋπολογισμού από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ξέρουμε ότι είμαστε το τελευταίο φράγμα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ιταλών. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ξέρουμε ότι αν παραδοθούμε, θα γυρίσουν άμεσα οι “ειδήμονες” που τάσσονται υπέρ των τραπεζών και της λιτότητας. Και για τον λόγο αυτό δεν θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε», έγραψε ο Ντι Μάιο.

Loading