Προσπάθεια Μακρόν να μεταπείσει τον Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συνομίλησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, διατυπώνοντας τις ανησυχίες του για την απόφασή του να αποσυρθεί από την διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα.

propoli

Το μέγαρο των Ηλυσίων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνθήκης, ιδιαίτερα σε σχέση με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητά μας».

Το Σάββατο ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί απ’ αυτή τη συμφωνία ορόσημο, που εξάλειψε τους πυρηνικούς πυραύλους από την Ευρώπη, επειδή η Ρωσία την παραβιάζει. Η Μόσχα προειδοποίησε από την πλευρά της πως σ’ αυτή την περίπτωση θα προβεί σε αντίποινα.

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία εξέφρασε τη «λύπη» της για την αμερικανική απόφαση και προειδοποίησε πως οι συνέπειές της θα συζητηθούν στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Οι Μακρόν και Τραμπ συζήτησαν επίσης τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και την κατάσταση στη Συρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Loading