Τουρκία: Αθώος ο ράπερ Ezhel που τραγουδούσε υπέρ της κάνναβης

Αθώος κρίθηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος ράπερ Ezhel, ο οποίος κατηγορούταν ότι ενθάρρυνε με τους στίχους του τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όπως μετέδωσε την Τρίτη (19/6) το CNN Turk, ο Ezhel απαλλάχθηκε των κατηγοριών την πρώτη ημέρα της δίκης του.

propoli

Ο 27χρονος Σερτζάν Ιπεκτζίογλου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε προφυλακιστεί τον περασμένο μήνα, αφού δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα σε βάρος του, επικαλούμενο τους στίχους και τις αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος, πάντως, αρνούταν τις κατηγορίες.

Σε ορισμένα από τα τραγούδια του, ο Τούρκος ράπερ, τα βίντεο κλιπ του οποίου τα έχουν δει εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, αναφέρεται στη χρήση κάνναβης. Στην Τουρκία, η υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ποινικό αδίκημα, όπως και η κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

Δεκάδες θαυμαστές του ράπερ Ezhel κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο ενόψει της δίκης, όπως μετέδωσε το CNN Turk. Το hashtag #FreeEzhel ήταν από τα δημοφιλέστερα στο τουρκικό Twitter.

«Έπειτα από προφυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων, ο δικαστής χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά να αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισης και αθώωσης του ράπερ Ezhel», σημείωσε ο Άντριου Γκάρντνερ της Διεθνούς Αμνηστίας, που παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Τουλάχιστον 20.000 Τούρκοι συμμετείχαν στην εκστρατεία της Αμνηστίας για την αποφυλάκιση του καλλιτέχνη, είπε ο Γκάρντνερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading